6 Temmuz 2010 Salı

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU TARİFİ


Malzemeler:

•2 kilo ufak açık yeşil acı biber
•1 kilo domates (salçalık)
•1 su bardağı sirke
•15 diş sarımsak
•6 çorba kaşığı kaya tuzu











Yapılışı:

1.Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
2.Biberlerin sapını kesin.
3.Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
4.Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
5.Serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder