6 Temmuz 2010 Salı

Lahana Turşusu Tarifi




MALZEMELER

1 Adet orta büyüklükte lahana
1 kilo sirke
10 diş sarmısak
Yeteri kadar su ve tuz











HAZIRLANMASI
Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanılır.Önce lahananın dış yapraklarını temizleyin.Lahananın dip tarafını oyup koçanını çıkartın ve lahanayı dörde bölün.Lahanaları büyük parçalara ayırın. Büyükçe bir tepsiye doğradığınız lahanaları boşaltıp tuzlayın.Tuzladığınız lahanaları tepsinin ortasına toplayın.Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerleştirin, tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyup (mesala su dolu bir tencere) 6-7 saat bekletin.Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha hazır olur.Sarmısakları ayıklayıp, tuz ile birlikte dövün.Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin.Lahanaları silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza yerleştirin.İyice bastırmak için bir ağırlık koyun.Hazırladığınız sarmısaklı tuzlu sirkeyi lahanaların üzerine dökün.Lahanaların üstünü kapatacak kadar su ilave edin.10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurduğunuz turşunuz hazır olur.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder