6 Temmuz 2010 Salı

KARISIK TURŞU TARİFİ


2 adet 5 litrelik kavanoz

Malzemeler:

•1 kg havuç
•1 kg salatalık
•1 kg körpe yeşil biber
•1 kg yeşil domates
•5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
•1 su bardağı sirke
•10-12 diş sarımsak







Yapılışı:

1.Havuçların dışını kazıyın.
2.Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
3.Salatalıkların baslarını alın.
4.Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
5.Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
6.Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
7.Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
8.Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
9.Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder