6 Temmuz 2010 Salı

KAMBER(KAMBE) BİBER TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER:

1 kg kamber biberi
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sirke
5-6 diş sarımsak
2-3 yapak kereviz yaprağı

YAPILIŞI:

Biberleri yıkayın.
Biberleri ortadan ikiye bölüp, içindeki tohumları temizleyin.
1 kg'lık bir kavanoza tuz,şeker,kereviz yaprağı, sirke ve sarımsağı
hazırlayın ve kenarda bekletin.
Biberleri bir tepside fırına verip, orta kıvamda pişirin.
Biberleri fırından acele ile sıcak olarak çıkartıp, hemen kavanoza
tıkıştırın.
Kapağı sıkıca kapatıp, kavanozu ters çevirip, yoğurt mayalar gibi
bataniye ile sıkıca sarın.
Bu işlemleri mümkün olduğunca hızlı yapın.
Bir gece bekledikten sonra bataniyeyi açabilirsiniz.
Turşunun olması için bir kaç ay bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder