6 Temmuz 2010 Salı
Yeşil Domates Turşusu Tarifi
MALZEMELER:
3-4 kg yeşil domates
2-3 dal kereviz yaprağı
1 baş sarmısak
1 adet limon
1 demet dereotu
2-3 adet defne yaprağı
1-2 adet sivri yeşil biber
Yeterince rafine kayatuzu ve içme suyu
HAZIRLANMASI:
Domatesleri iyce yıkadıktan sonra üst kısımlarına iğne ile 2-3 delik açınız. Bekletmeden turşu kabına yerleştiriniz. Aralarına dereotu, limon dilimleri, sarmısak, defne yaprağı ve sivri biber yerleştiriniz. Salamura suyunu koyduktan sonra, turşu kabının ağzını kapayınız. Oda hararetinde ekşimeye bırakınız. Zaman zaman suyunu savurup, üzerinde biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atınız.Üç -dört hafta sonra yemeye hazırdır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder